Opinie gości

Poniżej zamiesz­czamy kilka opinii gości na temat naszego Sanatorium.

79 myśli nt. „Opinie

  1. Jan O. Byłem na turnusie oczyszczająco-wyszczuplającym“od niedzieli do niedzieli” wraz z żona. Bardzo miłe miejsce,wszędzie czysto , miła i uśmio­ech­nięta obsługa.Szczególne podzię­ko­wanie dla Pań diete­tyczek- nauczyły nas zdrowo się odżywiać,Pani która opiekowała się pokojem. Nad naszą kondycją fizyczną czuwała fizjo­te­ra­peutka Pani Magda.Dieta,zabiegii ćwiczenia sprawiły,że zosta­wiłem w Kranicy 3 kg.

  2. Mój wpis będzie długo po pobycie.
    Byłam w sanatorium od 14.08.2016r. do 04.09.2016r. Też byłam trochę zniechęcona wpisami na różnych forach, okazało się inaczej. Wspaniała opieka, super panie na stołówce, zawsze miłe i uśmiech­nięte, skore do pomocy. W pokojach zawsze wysprzątane, o co sumiennie starały się panie na piętrach. Byłam w okresie Festiwalu Kiepury, mile wspominam koncerty. Chętnie bym wybrała się na spacer po parku i prome­nadzie, poszła na kawę do Małopolanki, a wieczorem posie­działa i posłu­chała tam koncertu. Pozdrawiam wszystkich pracow­ników w Sanatorium nad Kryniczanką. Na pewno do Was wrócę.

  3. SERDECZNE PODZIĘKOWANIA DLA PANI OLI MIREK ZA PROFESJONALIZM OD PANA STANISŁAWA Z CZĘSTOCHOWY;)POZDRAWIAM

  4. Stanisław i Henryka z okolic Częstochowy28 01 do17 02 2018 byliśmy bardzo zadowoleni smaczne jedzenie ‚przyjemna atmosfera,fachowo reali­zowane zabiegi,atrakcyjne spotkania i wycieczki .serdeczne podzię­ko­wania dla pani Oli MIREK ZA PROFESJONALIZM .POLECAMY

  5. W sanatorium Nad Kryniczanką w Krynicy Zdrój byliśmy dwa razy.Tym razem przeby­wa­liśmy w dniach 28.01–18.02.2018 roku.
    Poniższym wpisem składamy podzię­ko­wanie dla wszystkich pracow­ników za bardzo dobrą opiekę medyczną,rehabilitację /rewelacyjne masaże Pani Oli/ smaczne żywienie a jedno­cześnie podtrzy­mujemy pozytywną opinię o sanatorium zamiesz­czoną w dniu 18.10.2015 roku.
    Z wyrazami szacunku Ewa i Ryszard

  6. Bylismy w sanatorium od 3.09 do 24.09.2017r.Bardzo nam sie podobało. Zabiegi rewela­cyjne, zwłaszcza masaże w wykonaniu P.Sylwii.
    Pozdrawiamy Danuta i Franciszek.

  7. Byłem w Sanatorium nad Kryniczanką w sierpniu 2017r.Uważam,że to bardzo dobre(super)sanatorium.Pokoje czyste i codziennie sprzątane.Ogólnie w całym budynku bardzo czysto i schludnie.Jedzenie urozma­icone i bardzo smaczne.Panie pracujące na stołówce zawsze uśmiech­nięte i gotowe przyjść z pomocą jak trzeba(buziaki dla Was drogie Panie). Zabiegi zlecone wykonywane rzetelnie i z uśmiechem przez całą załogę.Szczególne podzię­ko­wanie dla pani Halinki,Sylwi i Iwony za profesjonalizm,zaangażowanie w swoją pracę za uśmiech i oddanie dla kuracjuszy.Wybór sanatorium nad kryni­czanką to bardzo dobry wybór.Z poważaniem i życzę dalszych sukcesów w Waszej pracy i dużych premi za pracę Waszą.Pozdrawiam i może się jeszcze zobaczymy w następnych turnusach,będę polecał Wasze sanatorium bo jest warte tego.Krynica jest bardzo Piękna i festiwal Janka Kiepury.

  8. Bylismy z zona w dn.16.05–06.06 2017.Obsługa i personel super jednak chciałbym wyroznić pania Sylwie za przywró­cenie mojej zonie barku do pełnej sprawności(ortopeda twierdził że tak musi zostać) i jej zmien­niczce pani Iwonie w segmenci B(2)Było super chceli­byśmy jeszcze tam powrócić.Pozdrawiamy Eugenia i Stanisław

  9. Byłem na turnusie w kwietniu 2017 r.Podobało mi się,jedzenie przyzwoite,warunki dobre.Zabiegi również,polecam.

  10. W tym sanatorium bylem od 10.11 do 1.12 2016 r. Pobyt wspominam bardzo dobrze. Ciesze sie ze moglem poprawic swoje zdrowie w tym sanatorium. Podziekowania kieruje do wszystkich osob pracu­jacych w tym sanatorium. Szczegolnie dziekuje Paniom z kuchni i kelnerkom za wspaniale posilki, rehabi­li­tantom ktorzy zawsze usmiech­nieci i bardzo mili pomagali w zabiegach, Paniom ktoredbaly o czystosc w pokojach i na terenie calego sanatorium. Krynica byla juz pod sniegiem ale dlugie spacery i czas ktory tam spedzilem nigdy nie zapomne. Chetnie bym tam powroce gdy bedzie okazja. Tak trzymac!! Pozdrawiam

  11. Byliśmy na turnusie od 27.09 do 18.10, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Jedzenie pyszne i urozma­icone. Baza noclegowa na bardzo dobrym poziomie, obsługa sanatorium życzliwa i pomocna. Miasto warte odwie­dzenia.
    Plus dla kuchni za dobre posiłki, kelnerom za fachową obsługę, rehabi­li­tantom za podejście do pacjentów.
    Osobne podzię­ko­wania dla Pani Beaty z sekre­ta­riatu.
    Polecamy wszystkim Kuracjuszom pobyt w tym Sanatorium.

  12. I ja tam byłem … (14.08.–03.09)
    Większość pisze tylko o personelu medycznym w pozytywnym słowie. Jestem jak najbar­dziej ZA, jednak moje szcze­gólne podzię­ko­wania kieruję do obsługi stołówki, która po prostu dwoiła się i troiła aby nam dogodzić. Nie będę z imienia wyróżniał aby nie pominąć którejś z Pań. Dziewczyny jesteście super, należą Wam się wyjątkowe słowa uznania za Waszą ciężka pracę. Ktoś kto chciałby napisać na Was złe słowo jest po prostu kłamcą.
    Ogólnie turnus wspaniały i baaardzo udany, bardzo szkoda i żałuję że się skończył 🙁

    PS. przy okazji pozdrawiam Małgosię z Kalisza ze stolika nr 14 z tego turnusu, odezwij się jeśli to czytasz…

  13. W sanatorium „Nad Kryniczanką” byłem w okresie 05. do 26.09.2016. Był to dopiero mój drugi w ogóle pobyt w sanatorium, tak że możli­wości porów­nawcze mam raczej nie wielkie. Jednak to niebo a ziemia w stosunku do sanatorium w którym byłem w Świnoujściu. Jadąc do sanatorium miałem wiele wątpli­wości i obaw, a to za sprawą mało pochlebnych opinii na forach inter­ne­towych. Jednak jak się okazało to były tylko strachy na lachy nie mające oparcia w rzeczy­wi­stości. Ale może po kolei. Pokoik który miałem był czysty zadbany z nowymi meblami, sprzątany 3 razy w tygodniu. Również łazienka czysta, zadbana i sprzątana. Jedzenie smaczne i w wystar­cza­jącej ilości. Jestem facetem raczej XL ale jedzenia nie musiałem dokupować. Jedynym zasko­czenie była dla mnie nieraz kolacja np. ze smażonymi ziemniakami czy spaghetti. Ale to wywoływało tylko moje zdziwienie. Jadąc na turnus najważ­niejsze dla mnie były zabiegi, i jak się okazało to właśnie zabiegi a przede wszystkim personel który te zabiegi przepro­wadza to największy skarb „Nad Kryniczanką”. Wszyscy byli bardzo mili, życzliwi i uśmiech­nięci, ale przede wszystkim bardzo kompe­tentni. Całemu perso­nelowi chcę podzię­kować z całego serca za okazaną pomoc w powrocie do spraw­ności. Podziękowania oczywiście należą się bezwzględnie wszystkim rehabi­li­tantom, ale ja pozwolę sobie dodatkowo na osobiste podzię­ko­wania osobom które prowa­dziły właśnie moje zabiegi. Bardzo dziękuję Pani Oli za wspaniały masaż ręczny, Pani Marzence za okłady z borowiny, Pani Izie za wspaniały hydro­masaż, i Panu Jurkowi za życzliwe uwagi podczas gimna­styki. Należy również podkreślić że sanatorium położone jest w bardzo dobrym miejscu, bo wszędzie blisko. Góra parkowa, deptak (szkoda że właśnie zapasku­dzony przez koszmarne tymczasowe budowle „Forum Ekonomicznego”), centrum handlowe i liczne restau­racje w których można miło spędzić popołudnie. Miłośnikom dobrej muzyki polecam restau­racje „Węgierska Korona” gdzie gra siedmiu naprawdę dobrych muzyków. Dużym plusem jest również wielość wycieczek organi­zo­wanych przez zaprzy­jaź­nione z sanatorium biuro podróży „Jaworzyna”. Podsumowując uważam swój pobyt za bardzo udany i naprawdę jeżeli tylko bym mógł to następnym razem też chciałbym pojechać właśnie do sanatorium „Nad Kryniczanką”. Wróciłem w lepszej kondycji i wypoczęty. Pozdrawiam i szczerze polecam

  14. pobyt w dniach 1109 -2109 uważam za bardzo udany.wszystko było super ‚i wyżywienie iczystość pokoi baza zabiegowa bez zarzutu a personel miły i uczynny.wrócę tam na pewno to jest jedno z najlepiej działa­jących placówek .dziękuję i pozdrawiam.danuta z kielc

  15. Byliśmy w Sanatorium nad Kryniczanką od 16–30.08.2016.Był to nasz trzeci pobyt. Nie zmieniamy pozytywnej oceny o tym sanatorium.Personel medyczny,pracownicy recepcji i panie z obsługi:na medal.To ludzie pogodni,sympatyczni,pozytywnie nasta­wieni do obsługi pacjentów.
    Pani Magda-Kierowniczka Rehabilitacji potrafiła wskazać dodatkowe formy ćwiczeń, które poprawiły naszą sprawność fizyczną. Rewelacyjnie też wykonywała swoją pracę Pani Masażystka, która “wypro­stowała” nasze kręgosłupy./gabinet obok recepcji/.Pracownicy recepcji dbali o to, żeby było nam miło w saunie. Na plus zmieniło się też wyżywienie. Było bardzo smaczne i urozma­icone, a panie kelnerki, dbały o to, żeby szybko nam je podać. Dodatkowym smaczkiem był Festiwal Jana Kiepury, który uprzy­jemniał nasz pobyt. Jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno tam wrócimy.

  16. Witam.Wróciłam z mężem z sanatorium Nad Kryniczanką.Pokój z dużym balkonem,czysty.Panie sprzą­tające na piątkę.Jedzenie bardzo dobre,Panie kucharki i kelnerki na złoty medal.Zabiegi na miejscu i bardzo dobrej jakości.Na szcze­gólną pochwałę zasługują Pani Marzena masaż podwodny ‚Pani Iza okłady borowinowe,oraz Pani Ania masażystka z budynku B.Panie te to profe­sjo­na­listki w 100%,przy tym miłe i pomocne.Bardzo dziękujemy.Z poważaniem Elżbieta i Janusz.Polecamy wszystkim.

  17. Już pd samego początku bardzo miła obsługa recep­cyjna. Pani bez problemów dała zakwa­te­ro­wanie dzień wcześniej. Oby tak dalej było. Aż miło i sympa­tycznie

  18. Właśnie wróciłam z Sanatorium nad Kryniczanką.Bardzo miłe wspomnienia zostały.Jedzenie bardzo dobre(choć miałam dietę lekkostrawną)Panie z obsłu­gujące jadalnię ‚bardzo miłe,Panię sprzą­tające super BABKI“Panie Rehabilitantki,pełne ciepła i serdeczności.Pensjonariusze z tego turnusu,WSPANIALI — POZDRAWIAM :)Wróciłam zadowolona turnusu rehabilitacyjnego.POLECAM 🙂

  19. Jak można dojechać do Krynicy z Warszawy, czy są jakieś połączenia autobusowe z Krakowa Gł. do Krynicy — proszę o rozkład jazdy, jeżeli to możliwe.

  20. Byłam w kwietniu w sanatorium “Nad Kryniczanką” w Krynicy Zdroju, bardzo mi się podobało, opieka medyczna super,kompetentna kierow­niczka rehabi­li­tacji z miłym i również fachowym perso­nelem, bardzo dobre wyżywienie i przemiła obsługa, bez zarzutu panie z serwisu sprzą­ta­jącego. Polecam to sanatorium i pozdrawiam!

  21. Byliśmy w sanatorium “Nad Kryniczanką” na turnusie od 29.01. do 19.02.2016. Sanatorium jest super!!!. Pokoje wspaniałe, a jedzenie to daleko szukać takiej wspaniałej kuchni.Przez cały turnus nie powtórzył się ani jeden obiad -menu super!Kuchareczki na 6.
    Zabiegi wykonywane przez rehabi­li­tantów -znakomicie.Szczególnie na wyróż­nienie zasługuje Pani Sylwia i Pani Marzena.Nie wyobrażam sobie recepcji bez Pani Ewy -obsługa super! Polecam znajomym to sanatorium na NFZ jak i prywatnie.Korzystaliśmy z obydwu form pobytu.

  22. Byłam w senatorium nad kryni­czanka w Krynicy Zdroju bardzo mi się podobało przemiły personel panie na recepcji posiłki dobre panie kucharki miłe, pozdrawiam wszystkich kuracjuszy ktorych poznałam,

  23. Wielkie podzię­ko­wania dla Pani Sylwii za profe­sjo­nalnie przepro­wa­dzane masaże, oraz sumienne wykony­wanie swojej pracy :)Dziękuje serdecznie i pozdrawiam!

  24. Notatka sluzbowa z dnia18.07.2914r.
    Z przykroscia informuje,ze w czasie trwania turnusu:28.06.2014r.-19.07.2014 nie stwier­dzono zadnych uchybien,co sie w glowie nie miesci;poczawszy od dobrego kontaktu z recepcja/telefoniczna rezer­wacja pokoju/;
    -opieka lekarska-ogromna szkoda,ze NFZ raz na
    dwa lata zapewnia tylko 57 zabiegow;
    -perfek­cyjna i zgrabna planistka;
    -kompe­tentna kierow­niczka rehabi­li­tacji z
    milym perso­nelem od zabiegow /dobra baza nie
    ma basenu jest saunarium/;
    -bardzo dobre wyzywienie i super obsluga:
    -serwis sprza­tajacy na poziomie Hotelu***,ktory nie zamyka sie na wydaniu 1 rolki papieru toale­towego na caly turnus.
    A to wszystko pod dyskretnym nadzorem sekretariatu/P.BEATY/ i P.PREZESA Zarzadu Sanatorium “Nad Kryniczanka”.
    Notatke napisal Janusz K.,ktory pozdrawia z miasta Aniolow,Piernika,Kopernika i Ojca D.…ra.
    P.S.
    Kapiele perelkowo-borowinowe w sanatorium “Nad Kryniczanka“gwarancja 100% spraw­nosci w osiagnieciu szczytow!!!
    W.SZ.P.MAGDO to dzieki Twojej znako­mitej lekcji jestem instruk­torem NW z CNW.
    DOPIERO TERAZ UPUBLICZNIAM ZAWARTOSC SWOJEJ TECZKI z obawy czy nie przyjda z wizyta jak do domu WOJTKA.

  25. Witam!Byłam z mężem w styczniu, było rewela­cyjnie. Obsługa przemiła ‚wyżywienie doskonałe, a szcze­gólnie pozdra­wiamy Panią Anię, która profe­sjo­nalnie podchodzi do zawodu i pacjenta. Pierwszy raz spotkałam tak cudowną osobę,a masaże ręczne są bardzo skutecznie. Polecamy i pozdra­wiamy pokój 33

  26. Bardzo polecam sanatorium Nad Kryniczanką,personel jak panie rehabi­li­tanki bardzo miłe zawsze uśmiech­niętę ‚jedzonko było bardzo dobre,pozdrawiam Panie które tak smacznie gotowały i Panie kelnerki,oceniając ogólnie zasługuje to sanatorium na szóstkę.Z okazji zbliża­jących się Swiąt Bożego Narodzenia zdrowych radosnych swiąt spędzonych w serdecznym gronie rodzinnym oraz wszelkiej pomyśl­ności w NOWYM ROKU 2016 życzymy

  27. Serdeczne pozdro­wienia i podkię­ko­wania za miła opiekę dla pielę­gniarki Klaudi

  28. Byłem w tym sanatorium na turnusie od 07.11.2015 r. Pierwsze wrażenia kiedy odwie­dziłem stronę tego ośrodka nie były najlepsze zwłaszcza gdy miałem porów­nanie do sanatorium w którym była w maju moja żona — też w Krynicy. Kiedy się zareje­stro­wałem i zasie­dliłem pokój moja ocena o tym ośrodku wzrosła. Może miałbym kilka drobnych uwag co do wyposa­żenia ale nie wpływały one znacząco na komfort podczas pobytu. Wizyta kolejno u pielę­gniarki, lekarza i w plano­waniu zabiegów przebiegała sprawnie i bez jakich­kolwiek kompli­kacji. Może troszkę czasu to zajęło ale ja pojechałem tam w celu uzdro­wi­skowo leczniczym a jak to się mówi szczę­śliwi czasu nie liczą. Cały trzyty­go­dniowy pobyt przebiegał w sympa­tycznej atmos­ferze. Miałem okazję poznać kilku naprawdę ciekawych ludzi. Serwowane posiłki nie były może z super luksu­sowej restau­racji ale były smaczne. Szczególnie pierwsze dania obiadowe — zupy — były rewela­cyjne. Z drugimi daniami bywało różnie ale w sumie zawsze można było najeść się do syta. Czasem tylko kiedy spoglą­dałem na dania dla kuracjuszy bez diety pojawiała się łezka w oku — zjadło by się to coś. Ale dieta to dieta. Przesympatyczna obsługa kuchni. Czasami jak człowiek już nie wytrzymał i poprosił o coś nie diete­tycznego to choć z małym pogro­żeniem paluszkiem dostawało się odrobinę. W końcu nie przeby­wałem tam na kuracji dla utuczenia tylko na leczeniu a dla lepszego samopo­czucia należało też zgubić troszkę nadmiernej wagi co mi także się udało. Kolejną sprawą którą miło wspominam to zabiegi. Wszystkie serwowane profe­sjo­nalnie i przez profe­sjo­nalny sympa­tyczny i zawsze uśmiech­nięty personel.
    Poza zabiegami wskazanymi przez lekarza korzystać można było z saunarium. Nowe, o wysokiej jakości urządzenia także przyczy­niały się do lepszej odnowy organizmu dla korzy­sta­jących z nich osób.
    Reasumując to co napisałem to ośrodek choć mały to spełnił moje oczeki­wania pod względem leczniczym oraz wypoczynku. Ośrodek położony w dobrym punkcie koło węzła komuni­ka­cyjnego — PKP, PKS. Jeśli ktoś dostanie tam skiero­wanie to spokojnie można tam pojechać. Pozdrawiam cały personel ośrodka — Andrzej Sz. pokój 47 ( 403 ) stolik 5.

  29. A Pan:-) z północy bezpo­średnio ze swojej miejsco­wości będzie w sanatorium czy ma pan jakieś przesiadki np.w Krakowie bo ja też będę w Krynicy ok godz.10, 29.11 pozdrawiam Małgosia 🙂 🙂 🙂

  30. Jedzie ktoś do Krynicy Zdrój do sanatorium od 29 do 20 grudnia wyjazd z poznania 23 : 17 pociągiem malgosia

  31. Czy ktoś jedzie 07.11.2015 do Sanatorium;Krynica Zdrój nad Kryniczanką/proszę o kontakt tel.606 655 421, Wyjeżdżam z Lublina o 7,50tj.sobota z głównego dworca PKS.Pozdro

  32. Polecam a wręcz NAKAZUJĘ wszystkim pojechac na wycieczkę Vrbov- termalne źródła!!!!!!!!!! byłam w wielu podobnych miejscach, ale tak cudownej gorącej wody i mocnych strumieni masujących kregosłup nie spotkałam. Baseny są na wolnym powietrzu, wiec warto śledzić pogodę zeby nie padało a poza tym nic się nie liczy, bo siedzi sie cały czas w cieplu­sienkiej wodzie i do tego zdrowotnej :)Nie chciało sie wracac do ośrodka…

  33. Zanim wyjechałam do sanatorium szukałam opinii na temat tego sanatorium i trafiłam na te niepochlebne…miałam więc obawy przed wyjazdem.Po przyjeździe okazało się,że zupełnie niepotrzebnie!!!!Pobyt wrzesień/październik 2015r.w pełni udany.Sanatorium naprawdę bardzo dobre i to od A do Z…pokoje bardzo ładne,czyste,jedzonko smaczne a zabiegi super!!!Pracownicy i rehebi­li­tanci wspaniali,mili ‚uczynni,panie pielę­gniarki i pani doktor również.Nie będę wymieniać imiennie pracowników,bo nie jestem w stanie-po prostu wszyscy super.No może wyjątek zrobię jeżeli chodzi o panie recep­cjo­nistki a szcze­gólnie p. Ewa i Magda-brak słów…wspaniałe dziewczyny!!!No i jeszcze saunarium a szcze­gólnie beczka cedrowa-polecam!!!Reasumując pobyt bardzo udany,Krynica piękna a sanatorium nad Kryniczanką naprawdę bardzo dobre!!! Ci, którzy wybierają sie do tego sanatorium niech jadą bez obaw,bo naprawdę warto!!!Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za cudowny pobyt…

  34. Niniejszym pragniemy złożyć podzię­ko­wanie dla pracow­ników sanatorium Nad Kryniczanką za leczenie nas a jedno­cześnie wyrazić pozytywna opinię o sanatorium i zabiegach.W sanatorium Nad Kryniczanką byliśmy w turnusie od 24.09.do 15.10.2015 roku.Bezpośrednio po przybyciu spotka­liśmy się z miłym przyjeciem.Mimo godziny 5,45 zareje­strowano nas,wydano klucze do pokoju,wskazano miejsce parkingowe.Bardzo pozytywnie oceniamy opiekę medyczną Pani doktor i Pań pielęgniarek.Zlecone zabiegi były stosowne do schorzeń.Bardzo dobrze oceniamy też bazę zabiegową — różno­rodne wyposa­żenie i zawsze sprawne.Na szcze­gólną pochwałę zasługuje personel rehabi­li­ta­cyjny — wykształceni ludzie zaanga­żowani w pracę — meryto­ryczne informują o zbiegu i o jego wpływie na poprawę zdrowia.Podkreślenia wymaga praca Pań kucharek i kelnerek na stołówce.Posiłki bardzo smaczne,podane z uśmiechem.Trudno było się oprzeć dokładkom,które były podawane z życzliwością.Wyżywienie uwzględ­niało różne diety.W sanatorium czysto i ciepło.Dobre było zagospo­da­ro­wanie czasu wolnego-duża liczba wycieczek łącznie z zagranicznymi.Z sanatorium 5 minut do centrum handlowego,7 minut na deptak,do pijalni wód,początek szlaku na Górę Parkową kilka­dziesiąt metrów po drugiej stronie ulicy.Blisko również do miejsc gdzie można potańczyć.Krynica Zdrój to piękna miejscowość,świetny górski klimat.Bardzo dobrze zorga­ni­zowana komuni­kacja autobusowa była wspaniałą zachętą do zwiedzania dalszych okolic…Chętnie jeszcze nie raz tutaj wrócimy.

  35. Jedzie ktoś może do sanatorim Nad Kryniczanką w terminie 29.11.2015 do 20.12.2015r. z podla­skiego?

  36. 6 listopada jadę do krynicy zdrój samochodem na turnus rehab od 07 do 28 listopada jeśli ktoś chciałby skorzystać z miejsca w samochodzie to zapraszam. Wyjazd z łochowa pod bydgoszczą. Andrzej sz.
    667090002

  37. 6 listopada jadę do krynicy zdrój samochodem na turnus rehab od 07 do 28 listopada jeśli ktoś chciałby skorzystać z miejsca w samochodzie to zapraszam. Wyjazd z łochowa pod bydgoszczą. Andrzej sz.

  38. 7 listopada 2015 wyjeżdżam samochodem Skoda Romster do sanatorium Nad Kryniczanką w Krynicy Zdrój. Turnus do 28 listopada. Jeśli byłby ktoś chętny na skorzy­stanie z miejsca w samochodzie to proszę o kontakt 667–090-002 Andrzej Sz.

  39. Ostatni mój pobyt w sanatorium“Nad Kryniczanka“to okres 11.08.–1.09.2015.Bylem w kilku sanato­riach w Krynicy wiec mam porów­nanie Cały pobyt był dla mnie jednym wielkim zasko­czeniem Sanatorium co prawda stosunkowo nieduże,ale co najważ­niejsze nie czułem się tam anonimowo.Możliwość rezer­wacji pokoju,uporządkowane szybkie załatwienie formal­ności z lokali­zacja mojej osoby oraz przestronny pokój trzyosobowy wprawił mnie w pozytywne nasta­wienie do tej placówki.Mila obsługa lekarska i przepi­sanie odpowiednich zabiegów oraz ich reali­zacja przy przemiłej i kompe­tentnej obsłudze rehabi­li­tantów sprawiła ze moje dobre samopo­czucie wzrastało z dnia na dzień.Czas powrotu do sanatorium z wieczornych zabiegów tanecznych nie był sztywny a dyskrecja w pełnieniu swoich obowiązków personelu pielę­gniar­skiego była nadzwyczaj taktowna.Do tego muszę uczciwie dodać wspaniała szybka obsługę miłych pań ze stołówki oraz urozma­icone w wystar­cza­jących porcjach wyżywienie(brawa dla dietetyka) W pamięci pozostaną dla naszego grona dokładki- grożne dla nadwagi.Nie piszę tego subiektywnie.Jestem wyrazi­cielem zgodnych opinii stolika nr.9 i kilku stolików obok nas jak również nowych przyjaciół których poznałem w sanatorium ““Nad Kryniczanką”

  40. W sanatorium „Nad Kryniczanką” przeby­wałem w dniach 11.08 – 01.09.2015 roku. Dla menadżerów sanatorium byłem pasywnym obiektem bizne­sowym dla pomna­żania zysków placówki. Logistycznie otrzy­małem niezbędne minimum co do zakwa­te­ro­wania (jedno­osobowy pokój w kompleksie typu studio — pokój dość ciasny, w miarę wygodna kanapa, szafa w zasadzie bez półek, telewizor z maleńkim ekranem, internet wi-fi, zupełnie brak wyposa­żenia np. na przemok­niętą odzież zewnętrzną, aż prosi się by do tego celu coś urządzić w przed­sionku tzw. studia). Poprawa tego elementu wymagałaby inwestycji, które jednak pomniej­szają zyski. Zapewne też dla powięk­szania zysków kuracjusze wyjeż­dżający trochę wcześniej np. po obiedzie w przed­dzień zakoń­czenia turnusu nie dostają suchego prowiantu za kolację i śniadanie następnego dnia, ani te posiłki nie pojawiają się na stołach stołówki pomimo, że z dofinan­so­waniem NFZ zostało to opłacone przez kuracjusza.
    Dla lekarzy w zasadzie kuracjusz jest stawką rozra­chunkową w ich zarobkach. Rutynowa wizyta u lekarza raz w tygodniu (na ogół przynaj­mniej kilku­nastu pacjentów na ten sam termin wizyty załatwianych łącznie w 2–3 kwadranse).
    Dla pielę­gniarek byłem pacjentem, nad którym rozta­czano aż przesadna opiekę, bo poza troską medyczną doświad­czałem wieczornych wizyt, czy nie naruszam dobrych obyczajów. Oczywiście podczas takiej wizyty pytano, czy dobrze się czuję, czy wszystko w pokoju jest sprane, czy sprzą­taczka dobrze sprząta.
    Personel stołówkowy bez zarzutu. Sprawnie smacznie na czas.
    Najwięcej ciepłych słów chciałbym skierować do personelu rehabi­li­ta­cyjnego, dla którego kuracjusz tp osoba, której trzeba pomóc odzyskać zdrowie. Doświadczyłem to podczas każdego zabiegu. Nie mniej największej pomocy udzieliła mi swoimi rękami Pani Sylwia. Nieważne, czy przyj­dziesz z rana, czy pod koniec dnia zabie­gowego, dosta­niesz taki sam „wycisk” Swoimi rękami podczas masażu dotrze do źródła bólu. Nie spotkałem kuracjusza by nie chwalił Pani Sylwii za wykonywane masaże. Na dobre efekty masażu wpływ ma także atmosfera podczas jego wykony­wania, którą Pani Sylwia ładnie potrafi stworzyć. Zakłóca ją tylko wyjątkowo głośna suszarka do rąk z toalety za cienką ścianą. Dobrze byłoby to pomiesz­czenie masażystki zrobić pomiesz­czeniem gospo­darczym a gabinet przenieść w bardziej komfortowe miejsce.
    Reasumując pobyt to jestem bardzo zadowolony z kuracji. Poprawiłem zdrowie, samopo­czucie także. Do tego zaliczyłem kilka ciekawych wycieczek, w tym do Bukaresztu i Wiednia. A pogoda była bardzo dobra, choć były dni, kiedy mogło być chłodniej.
    Mam nadzieję, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi i kilka niepo­chlebnych zdań posłuży do poprawy komfortu przyszłych kuracjuszy.

  41. W dniach 28.06–19.07.2015 r. przeby­wałam w “Sanatorium nad Kryniczanką”.
    Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium i nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona z obsługi personelu. Bardzo zależało mi na zabiegach leczni­czych i nie zawiodłam się.
    Szczególne podzię­ko­wania kieruję do rehabi­li­tanta (gimna­styka) oraz masażystki, którzy z oddaniem oddają się swojej pracy, udzielają dodat­kowych wskazówek. Wróciłam zdrowsza, pogodniejsza…i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś TU wrócę. Szczerze polecam “Sanatorium nad Kryniczanką” 🙂

  42. W dn.7.06–27.06.2015 byliśmy w sanatorium Nad Kryniczanką. Mieszkaliśmy w pokoju dwuoso­bowym w bloku A. Niewątpliwym atutem tej placówki jest pracujący tam personel. To ludzie profe­sjo­nalni i empatyczni, a współ­praca z nimi przebiegała wzorowo i bez konfliktów. Wszyscy bardzo się starali: Pani doktor, rehabi­li­tanci, personel kuchni i panie kelnerki, a także pracownicy fizyczni. Na szcze­gólne wyróż­nienie zasługuje Pani Ewa z recepcji, Pani Magda-kierow­niczka rehabi­li­tacji i Pani masażystka z pokoju nr 3. Polecamy Sanatorium Nad Kryniczanką, My na pewno tam wrócimy. Pozdrawiamy.

  43. Jedziemy z żoną do Sanatorium NAD KRYNICZANKĄ Turnus od 28 06 2015r.Może ktoś z Wrocławia jedzie w tym terminie posiadamy wolne miejsca samochód Ford Mondeo Mk-4

  44. W dniach 23.04.–14.05.2015r. byłam w sanatorium “Nad Kryniczanką”, blok A, pokój jedno­osobowy na drugim piętrze, który mi odpowiadał.Lekarz,pielęgniarka,rehabilitanci,personel kuchni,pracownicy fiz., bez zastrzeżeń.
    Pozdrawiam,a szcze­gólnie Panią Ewę z recepcji 🙂 i Panią Sylwię rehabi­li­tantkę 🙂

  45. Pobyt w maju 2015, naokoło kwitnace drzewa, powietrze w Parku Zdrojowym pachnie cudownie. Samo sanatorium leży przy dosyc ruchliwej ulicy, budynek B z lat 70-ch ub wieku, łazienki malenkie pokoje standartowe.Plusem są zabiegi ‚chociaz krótkie 10-min w ilości 8szt na turnus zalecone przez lekarza..Obsługa b.miła i profesjonalna,b.dobre masaze.

  46. nad kryni­czanką byłam w 2011r wróciłam bardzo zadowolona i mam nadzieję ze w tym roku tez pojade było super Krynica jest cudowna

  47. Jest rok 2015 Marzec, mój pobyt w sanatorium nad Kryniczanką wspominam mile,współpraca z lekarzami jak i z pielę­gniarkami przebiegała wzorowo bez konfliktów,jedzenie wystar­czające, urozma­icone i smaczne,personel kuchni na moją prośbę starał się dosto­sować do majej specy­ficznej diety i udało im się za co bardzo dziękuję. Brak z mojej strony zastrzeżeń co do działal­ności ośrodka.Polecam sanatorium nad Kryniczanką. POZDRAWIAM.

  48. Obsługa świetna, uprzejma, miła.
    Rehabilitantki i rehabi­li­tanci wspaniali.
    Opieka lekarzy rzeczowa, ludzka.
    Wyżywienie bardzo dobre choć jestem bardzo wymagająca.
    Zabiegi- dobrane indywi­du­alnie do pacjenta.
    POZDRAWIAM i POLECAM

  49. Moje pierwsze sanatorium i oceniam bardzo pozytywnie .Miły personel,jedzenie na duży plus, wszystkie zabiegi w budynku rehabi­litanci sympa­tyczni i uczynni.Z uśmiechem będę wspominać Sanatorium “Nad Kryniczanką” a może kiedyś jeszcze tam wrócę kto wie 🙂 POZDRAWIAM

  50. Byłam w lutym w 2014 r .Personal bardzo miły i życzliwy. Panie z kuchni uśmiech­nięte i super jedzenie, a szcze­gólnie ich ciasto własnego wypieku. Pozdrawiam wszystkich pracow­ników a buziaczki dla Ewuni A z portierni oraz jej mamy i sąsiadki Ani. Chętnie tutaj jeszcze wrócę.

  51. popieram opinię mojej poprzedniczki,nic dodać nic ująć.Dołączam jeszcze wypady na Góre Parkową -TAŃCE )było bardzo sympa­tycznie pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!buziaczki !!

  52. Pobyt Sanatorium “Nad Kryniczanką” podczas turnusu rozpo­czy­na­jącego się 7 listopada 2014.wspominam jako bardzo udany. Jeżeli chodzi o mnie to warunki w sanatorium bardzo dobre (nie mam porów­nania bo był to mój pierwszy pobyt), obsługa i opieka super, jedzenia bardzo urozma­icone i smaczne. Krynica i okolice rewelacja. Tam nie można się nudzić.

  53. Krynica Zdrój jest urokliwymi i pięknym miejscem, gdzie nie można się nudzić. Chciałabym opisać moje wrażenia z pobytu w „Sanatorium nad Kryniczanką” w ramach uzdro­wi­skowego leczenia przyzna­wanego przez NFZ. Turnus rozpo­czynał się od 16.10.2014 do 6.11.2014 „Sanatorium nad Kryniczanką” w Krynicy Zdroju to dwa budynki — oba połączone przełączką. Mieszkałam ze współ­lo­ka­torką w pokoju dwuoso­bowym. Co do zabiegów to nie mam zastrzeżeń. Bardzo miła lekarka, pielę­gniarki i rehabi­li­tanci. Robili swoje jak należy i nie czułam się podczas zabiegów „jak zło konieczne”. Jedzenie urozma­icone, smaczne, duże porcje.

  54. Wspaniałe pielę­gniarki , anioły. Jedzenie dość dobre. Mężczyźni zjedli by może więcej ale niech sobie kupią , tam golonka są. Dziękuje ża wspaniały pobyt i opieke. Wywczasowałam się za wszystkie czasy

  55. Serdecznie polecamy wszystkim którzy cenią sobie wysoka klasę. Ośrodek położony w bardzo ładnej okolicy. Budynek jest bardzo ładny oraz czysty, obsługa miła i zawsze chętna do pomocy. Kuchnia serwuje bardzo dobre jedzenie które zasmakuje każdemu. Bardzo dobrze wspominamy pobyt w tym miejscu i na pewno jeszcze nie raz się tam pojawimy.

  56. Właśnie kończymy 3- tygodniowy pobyt w Sanatorium nad Kryniczanką. Miłe wrażenie zrobiła na nas życzliwość i uprzejmość pracow­ników sanatorium. Sanatorium może się poszczycić bogatą bazą zabiegową. Zaletą jest to, że wszystkie zabiegi są wykonywane na miejscu. Wyżywienia na poziomie dobrym, personel stołówki miły. Lekarze i personel medyczny bardzo miły, rehabi­li­tanci sympa­tyczni i uczynni.
    Nie mieliśmy żadnych problemów związanych ze złą organi­zacją sanatorium. Nie mamy zastrzeżeń co do warunków zakwa­te­ro­wania, pokoje czyste, korytarze utrzymane w czystości. Lokalizacja dobra, Krynica bardzo ładna, a dla chętnych jest możliwość skorzy­stania z wielu wycieczek w wolnym czasie. Program wycieczek znajduje się na tablicy infor­ma­cyjnej sanatorium. Można także wybrać się własnym autem do najbliż­szych, uroczych niewąt­pliwie, zakątków na terenie Beskidu Sądeckiego bądź przyle­głych terenów Słowacji. Do miana perełki brakuje tylko odświe­żenia elewacji budynku- pawilonu B, i chyba jednak jest to niemożliwe- basenu. Pozdrawiamy cały personel- wdzięczni kuracjusze znad morza!

  57. Jestem z Jeleniej Góry i jestem ciekawa czy też ktoś wybiera się z mojej okolicy do Sanatorium nad Kryniczanką. Ja jadę PKS-em mam przesiadkę w Tarnowie i Nowym Sączu. Jadę nie tylko w celu rehabi­li­tacji ale też zwiedzić na rowerze okolice.

  58. Bardzo dobre warunki przemily personel doskonale zabiegi smaczne urozma­icone posilki ogolnie super. POLECAM

  59. Pobyt w tym sanatorium bardzo udany. Miła obsługa,bardzo dobre wyżywienie. Zabiegi super,piękne okolice.

  60. Byłam w sanatorium w dniach 28.06 do 19.07.14 i w pełni podzielam pozytywne opinie.Personel bardzo przyjazny dla kuracjuszy i pomocny.Jedzenie smaczne i urozma­icone. Jestem wegeta­rianka i nie było problemu z jedzeniem. Dostawałam to co mogę jeść. Samo sanatorium to może nie Hilton ale czysto i zabiegi w jednym miejscu.Brakuje tam tylko basenu.Chętnie pojadę tam prywatnie na turnus rehabi­li­ta­cyjny.

  61. Podzielam wszystkie pozytywne opinie na temat sanatorium. Parę dni temu wróciłam z turnusu. Jestem zadowolona w 100% i nie żałuję żadnego dnia. Miałam jedynkę w studio gdzie codziennie sprzątały miłe panie, jedzenie bardzo urozma­icone i smaczne, zabiegi wykonywane profe­sjo­nalnie przez wykwa­li­fi­kowaną kadrę, bardzo miły Pan Prezes, pani doktor, panie pielę­gniarki i rehabi­li­tanci. Chciałabym kiedyś tu wrócić bo i okolice piękne, zwłaszcza latem. 🙂

  62. Wyjeżdżam po raz pierwszy i nie bardzo mam rozeznanie ani co do pobytu, ani do miejsca, gdyż nigdy nie byłam w tej okolicy. Wypoczywać w lecie wolałam nad morzem, ale to ze wzgledu na dolegli­wosci zdrowotne mojej córki kiedy była jeszcze w wieku dziecięcym. Popróbuję zmian. W końcu to nie koniec świata.

  63. Przebywalem na turnusie 01.04 -22.04.2014r
    warunki lokalowe,baza zabiegowa,stolowka wszystko na dobrym poziomie.Zabiegi wykonywane
    profe­sjo­nalnie przez mily i przyjazny personel.
    Pracownicy recepcji sluzyli pomoca kuracjuszom.Panie ze stolowki z usmiechem witali porannych glodo­morow serwujac urozma­icone potrawy.Pokoje ‚korytarze i inne pomiesz­czenia utrzymane na wysokim poziomie.
    Wiele intere­su­jacych prelekcji,spotkan i pokazow.Goraco polecam prelekcje p.dr uzdro­wiska n/t schorzen.diety,badan itp.Pracownik obslu­gujacy plano­wanie zabiegow,imprezy turystyczne,wieczorki
    w pelni profesjonalny.Wiele miejsc zwiedzilem.Polecam kuracjuszom.Wszedzie blisko ‚z dala od zgielku ‚cisza i spokoj dziala bardzo kojaco na organizm.

  64. Byłam w sanatorium od 28 stycznia do 15 lutego 2014 r. Jestem zadowolona z pobytu i zabiegów. Jedzenie dobre, porcje wystar­czjące, urozma­icone. Obsługa uprzejma, chętna do pomocy. W pokojach czysto i ciepło, wiele z balkonami. Jest czajnik, szklanki, sztućce, talerze, w łazience ręczniki.Dobre położenie, blisko do centrum, a przede wszystkim teren do spacerów i nordic walkingu.Miasto oferuje wiele atrakcji, wieczorem można miło spędzić czas. Wróciłam zrelak­sowana i wypoczęta.

  65. Byłam na turnusie od 31 lipca do 14 sierpnia 2013r. Jedzenie wyśmienite (chociaż byłam na diecie) obsługa bardzo miła, warunki lokalowe przyzwoite tylko jest problem z zacinającą się windą. Polecam wszystkim to sanatorium.

  66. Byłam tutaj w lipcu 2013. Bardzo mi się podobało. Zabiegi rewela­cyjne, zwłaszcza masaże w wykonaniu pana masażysty!
    Bardzo miły personel,w szcze­gól­ności siostra przełożona Franciszka (siostro już mi się nie psuje glukometr 🙂 ) oraz siostra Bożenka.
    Jedzenie bardzo dobre i fajna okolica.
    Z podzię­ko­waniem
    Wanda

  67. Witam !
    Byłam tutaj w maju 2013 , jestem bardzo zadowolona z pobytu wyżywienie super zabiegi rewela­cyjne zwłaszcza masaż ręczy u Pani Ani serdecznie polecam:) wszyscy bardzo mili i serdeczni :)pozdrawiam

  68. W “Nad Kryniczanką” przeby­wałam w czerwcu 2012r. Super miejsce, smaczne jedzenie, miła obsługa. Podreperowałam swoje zdrowie, wypoczęłam, zwiedziłam okolice. Weszłam na Jaworzynę i Górę Parkową. Chodziłam na wody i na koncerty organi­zowane w Pijalni Wód. Udało mi się nawet zwiedzić Budapeszt.W sanatorium byłam po raz pierwszy i bardzo Cieszę się, że trafiłam właśnie tu do sanatorium “Nad Kryniczanką” miałam pokój w nowo wyremon­to­wanej części, było spokojnie, czysto i fajnie:)))Chętnie tu wrócę. Pozdrawiam cieplutko:)))Danuta

  69. Byłem tutaj we wrześniu.Niepowtarzalna prawie rodzinna atmosfera,przemiły personel wycho­dzący na przeciw naszym problemom,oczekiwaniom i prośbom.Jedzenie “jak u mamy”.Polecam pobyt tutaj wszystkim-nie będziecie żałować.

  70. Pierwszy raz w życiu byłem w sanatorium i nie mam porów­nania z innymi. Bardzo mi się podobało. Fajny pokój, dobre i urozma­icone jedzenie, przyjemna atmosfera, życzliwa i uśmiech­nięta obsługa, fachowo reali­zowane zabiegi, atrak­cyjne spotkania i wycieczki.
    Pozdrawiam wszystkich

  71. Byłam w czerwcu 2011 r. w sanatorium nad kryni­czanką. Bardzo mile wspominam pobyt, miła kadra. Jedzenie urozma­icone i wystar­czające. Wróciłam zdrowsza, wybieram się w sierpniu na turnus rehabi­li­ta­cyjny. Polecam!

  72. Sanatorium nad Kryniczanką to nie tylko noclegi w centrum Krynicy ale też znakomite miejsce do wypoczynku, jak i do polep­szenia stanu swojego zdrowia.
    W szerokiej bazie zabiegów można znaleźć coś dla siebie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Turnusy rehabilitacyjne w Krynicy dla każdego!

Z turnusów rehabilitacyjnych mogą skorzystać osoby niepełnosprawne posiadające dofinansowanie z PFRON lub indywidualne za pełną odpłatnością.

zobacz ofertę
Rabaty 2017

Specjalna oferta dla osób towarzyszących osobom na skierowanie z NFZ!




więcej o rabatach
Skontaktuj się z nami

Sanatorium nad Kryniczanką
ul. Ebersa 2-4
33-380 Krynica-Zdrój

Tel: 734 141 645
marketing-nadkryniczanka@krynica.net.pl

przejdź do kontaktu

© 2018 NadKryniczanka.pl, wszelkie prawa zastrzeżone