Opinie gości

Poniżej zamieszczamy kilka opinii gości na temat naszego Sanatorium.

74 myśli nt. „Opinie

  1. Bylismy w sanatorium od 3.09 do 24.09.2017r.Bardzo nam sie podobało. Zabiegi rewelacyjne, zwłaszcza masaże w wykonaniu P.Sylwii.
    Pozdrawiamy Danuta i Franciszek.

  2. Byłem w Sanatorium nad Kryniczanką w sierpniu 2017r.Uważam,że to bardzo dobre(super)sanatorium.Pokoje czyste i codziennie sprzątane.Ogólnie w całym budynku bardzo czysto i schludnie.Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne.Panie pracujące na stołówce zawsze uśmiechnięte i gotowe przyjść z pomocą jak trzeba(buziaki dla Was drogie Panie). Zabiegi zlecone wykonywane rzetelnie i z uśmiechem przez całą załogę.Szczególne podziękowanie dla pani Halinki,Sylwi i Iwony za profesjonalizm,zaangażowanie w swoją pracę za uśmiech i oddanie dla kuracjuszy.Wybór sanatorium nad kryniczanką to bardzo dobry wybór.Z poważaniem i życzę dalszych sukcesów w Waszej pracy i dużych premi za pracę Waszą.Pozdrawiam i może się jeszcze zobaczymy w następnych turnusach,będę polecał Wasze sanatorium bo jest warte tego.Krynica jest bardzo Piękna i festiwal Janka Kiepury.

  3. Bylismy z zona w dn.16.05-06.06 2017.Obsługa i personel super jednak chciałbym wyroznić pania Sylwie za przywrócenie mojej zonie barku do pełnej sprawności(ortopeda twierdził że tak musi zostać) i jej zmienniczce pani Iwonie w segmenci B(2)Było super chcelibyśmy jeszcze tam powrócić.Pozdrawiamy Eugenia i Stanisław

  4. Byłem na turnusie w kwietniu 2017 r.Podobało mi się,jedzenie przyzwoite,warunki dobre.Zabiegi również,polecam.

  5. W tym sanatorium bylem od 10.11 do 1.12 2016 r. Pobyt wspominam bardzo dobrze. Ciesze sie ze moglem poprawic swoje zdrowie w tym sanatorium. Podziekowania kieruje do wszystkich osob pracujacych w tym sanatorium. Szczegolnie dziekuje Paniom z kuchni i kelnerkom za wspaniale posilki, rehabilitantom ktorzy zawsze usmiechnieci i bardzo mili pomagali w zabiegach, Paniom ktoredbaly o czystosc w pokojach i na terenie calego sanatorium. Krynica byla juz pod sniegiem ale dlugie spacery i czas ktory tam spedzilem nigdy nie zapomne. Chetnie bym tam powroce gdy bedzie okazja. Tak trzymac!! Pozdrawiam

  6. Byliśmy na turnusie od 27.09 do 18.10, jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Jedzenie pyszne i urozmaicone. Baza noclegowa na bardzo dobrym poziomie, obsługa sanatorium życzliwa i pomocna. Miasto warte odwiedzenia.
    Plus dla kuchni za dobre posiłki, kelnerom za fachową obsługę, rehabilitantom za podejście do pacjentów.
    Osobne podziękowania dla Pani Beaty z sekretariatu.
    Polecamy wszystkim Kuracjuszom pobyt w tym Sanatorium.

  7. I ja tam byłem … (14.08.-03.09)
    Większość pisze tylko o personelu medycznym w pozytywnym słowie. Jestem jak najbardziej ZA, jednak moje szczególne podziękowania kieruję do obsługi stołówki, która po prostu dwoiła się i troiła aby nam dogodzić. Nie będę z imienia wyróżniał aby nie pominąć którejś z Pań. Dziewczyny jesteście super, należą Wam się wyjątkowe słowa uznania za Waszą ciężka pracę. Ktoś kto chciałby napisać na Was złe słowo jest po prostu kłamcą.
    Ogólnie turnus wspaniały i baaardzo udany, bardzo szkoda i żałuję że się skończył 🙁

    PS. przy okazji pozdrawiam Małgosię z Kalisza ze stolika nr 14 z tego turnusu, odezwij się jeśli to czytasz…

  8. W sanatorium „Nad Kryniczanką” byłem w okresie 05. do 26.09.2016. Był to dopiero mój drugi w ogóle pobyt w sanatorium, tak że możliwości porównawcze mam raczej nie wielkie. Jednak to niebo a ziemia w stosunku do sanatorium w którym byłem w Świnoujściu. Jadąc do sanatorium miałem wiele wątpliwości i obaw, a to za sprawą mało pochlebnych opinii na forach internetowych. Jednak jak się okazało to były tylko strachy na lachy nie mające oparcia w rzeczywistości. Ale może po kolei. Pokoik który miałem był czysty zadbany z nowymi meblami, sprzątany 3 razy w tygodniu. Również łazienka czysta, zadbana i sprzątana. Jedzenie smaczne i w wystarczającej ilości. Jestem facetem raczej XL ale jedzenia nie musiałem dokupować. Jedynym zaskoczenie była dla mnie nieraz kolacja np. ze smażonymi ziemniakami czy spaghetti. Ale to wywoływało tylko moje zdziwienie. Jadąc na turnus najważniejsze dla mnie były zabiegi, i jak się okazało to właśnie zabiegi a przede wszystkim personel który te zabiegi przeprowadza to największy skarb „Nad Kryniczanką”. Wszyscy byli bardzo mili, życzliwi i uśmiechnięci, ale przede wszystkim bardzo kompetentni. Całemu personelowi chcę podziękować z całego serca za okazaną pomoc w powrocie do sprawności. Podziękowania oczywiście należą się bezwzględnie wszystkim rehabilitantom, ale ja pozwolę sobie dodatkowo na osobiste podziękowania osobom które prowadziły właśnie moje zabiegi. Bardzo dziękuję Pani Oli za wspaniały masaż ręczny, Pani Marzence za okłady z borowiny, Pani Izie za wspaniały hydromasaż, i Panu Jurkowi za życzliwe uwagi podczas gimnastyki. Należy również podkreślić że sanatorium położone jest w bardzo dobrym miejscu, bo wszędzie blisko. Góra parkowa, deptak (szkoda że właśnie zapaskudzony przez koszmarne tymczasowe budowle „Forum Ekonomicznego”), centrum handlowe i liczne restauracje w których można miło spędzić popołudnie. Miłośnikom dobrej muzyki polecam restauracje „Węgierska Korona” gdzie gra siedmiu naprawdę dobrych muzyków. Dużym plusem jest również wielość wycieczek organizowanych przez zaprzyjaźnione z sanatorium biuro podróży „Jaworzyna”. Podsumowując uważam swój pobyt za bardzo udany i naprawdę jeżeli tylko bym mógł to następnym razem też chciałbym pojechać właśnie do sanatorium „Nad Kryniczanką”. Wróciłem w lepszej kondycji i wypoczęty. Pozdrawiam i szczerze polecam

  9. pobyt w dniach 1109 -2109 uważam za bardzo udany.wszystko było super ,i wyżywienie iczystość pokoi baza zabiegowa bez zarzutu a personel miły i uczynny.wrócę tam na pewno to jest jedno z najlepiej działających placówek .dziękuję i pozdrawiam.danuta z kielc

  10. Byliśmy w Sanatorium nad Kryniczanką od 16-30.08.2016.Był to nasz trzeci pobyt. Nie zmieniamy pozytywnej oceny o tym sanatorium.Personel medyczny,pracownicy recepcji i panie z obsługi:na medal.To ludzie pogodni,sympatyczni,pozytywnie nastawieni do obsługi pacjentów.
    Pani Magda-Kierowniczka Rehabilitacji potrafiła wskazać dodatkowe formy ćwiczeń, które poprawiły naszą sprawność fizyczną. Rewelacyjnie też wykonywała swoją pracę Pani Masażystka, która „wyprostowała” nasze kręgosłupy./gabinet obok recepcji/.Pracownicy recepcji dbali o to, żeby było nam miło w saunie. Na plus zmieniło się też wyżywienie. Było bardzo smaczne i urozmaicone, a panie kelnerki, dbały o to, żeby szybko nam je podać. Dodatkowym smaczkiem był Festiwal Jana Kiepury, który uprzyjemniał nasz pobyt. Jesteśmy bardzo zadowoleni i na pewno tam wrócimy.

  11. Witam.Wróciłam z mężem z sanatorium Nad Kryniczanką.Pokój z dużym balkonem,czysty.Panie sprzątające na piątkę.Jedzenie bardzo dobre,Panie kucharki i kelnerki na złoty medal.Zabiegi na miejscu i bardzo dobrej jakości.Na szczególną pochwałę zasługują Pani Marzena masaż podwodny ,Pani Iza okłady borowinowe,oraz Pani Ania masażystka z budynku B.Panie te to profesjonalistki w 100%,przy tym miłe i pomocne.Bardzo dziękujemy.Z poważaniem Elżbieta i Janusz.Polecamy wszystkim.

  12. Już pd samego początku bardzo miła obsługa recepcyjna. Pani bez problemów dała zakwaterowanie dzień wcześniej. Oby tak dalej było. Aż miło i sympatycznie

  13. Właśnie wróciłam z Sanatorium nad Kryniczanką.Bardzo miłe wspomnienia zostały.Jedzenie bardzo dobre(choć miałam dietę lekkostrawną)Panie z obsługujące jadalnię ,bardzo miłe,Panię sprzątające super BABKI”Panie Rehabilitantki,pełne ciepła i serdeczności.Pensjonariusze z tego turnusu,WSPANIALI – POZDRAWIAM :)Wróciłam zadowolona turnusu rehabilitacyjnego.POLECAM 🙂

  14. Jak można dojechać do Krynicy z Warszawy, czy są jakieś połączenia autobusowe z Krakowa Gł. do Krynicy – proszę o rozkład jazdy, jeżeli to możliwe.

  15. Byłam w kwietniu w sanatorium „Nad Kryniczanką” w Krynicy Zdroju, bardzo mi się podobało, opieka medyczna super,kompetentna kierowniczka rehabilitacji z miłym i również fachowym personelem, bardzo dobre wyżywienie i przemiła obsługa, bez zarzutu panie z serwisu sprzątającego. Polecam to sanatorium i pozdrawiam!

  16. Byliśmy w sanatorium „Nad Kryniczanką” na turnusie od 29.01. do 19.02.2016. Sanatorium jest super!!!. Pokoje wspaniałe, a jedzenie to daleko szukać takiej wspaniałej kuchni.Przez cały turnus nie powtórzył się ani jeden obiad -menu super!Kuchareczki na 6.
    Zabiegi wykonywane przez rehabilitantów -znakomicie.Szczególnie na wyróżnienie zasługuje Pani Sylwia i Pani Marzena.Nie wyobrażam sobie recepcji bez Pani Ewy -obsługa super! Polecam znajomym to sanatorium na NFZ jak i prywatnie.Korzystaliśmy z obydwu form pobytu.

  17. Byłam w senatorium nad kryniczanka w Krynicy Zdroju bardzo mi się podobało przemiły personel panie na recepcji posiłki dobre panie kucharki miłe, pozdrawiam wszystkich kuracjuszy ktorych poznałam,

  18. Wielkie podziękowania dla Pani Sylwii za profesjonalnie przeprowadzane masaże, oraz sumienne wykonywanie swojej pracy :)Dziękuje serdecznie i pozdrawiam!

  19. Notatka sluzbowa z dnia18.07.2914r.
    Z przykroscia informuje,ze w czasie trwania turnusu:28.06.2014r.-19.07.2014 nie stwierdzono zadnych uchybien,co sie w glowie nie miesci;poczawszy od dobrego kontaktu z recepcja/telefoniczna rezerwacja pokoju/;
    -opieka lekarska-ogromna szkoda,ze NFZ raz na
    dwa lata zapewnia tylko 57 zabiegow;
    -perfekcyjna i zgrabna planistka;
    -kompetentna kierowniczka rehabilitacji z
    milym personelem od zabiegow /dobra baza nie
    ma basenu jest saunarium/;
    -bardzo dobre wyzywienie i super obsluga:
    -serwis sprzatajacy na poziomie Hotelu***,ktory nie zamyka sie na wydaniu 1 rolki papieru toaletowego na caly turnus.
    A to wszystko pod dyskretnym nadzorem sekretariatu/P.BEATY/ i P.PREZESA Zarzadu Sanatorium „Nad Kryniczanka”.
    Notatke napisal Janusz K.,ktory pozdrawia z miasta Aniolow,Piernika,Kopernika i Ojca D….ra.
    P.S.
    Kapiele perelkowo-borowinowe w sanatorium „Nad Kryniczanka”gwarancja 100% sprawnosci w osiagnieciu szczytow!!!
    W.SZ.P.MAGDO to dzieki Twojej znakomitej lekcji jestem instruktorem NW z CNW.
    DOPIERO TERAZ UPUBLICZNIAM ZAWARTOSC SWOJEJ TECZKI z obawy czy nie przyjda z wizyta jak do domu WOJTKA.

  20. Witam!Byłam z mężem w styczniu, było rewelacyjnie. Obsługa przemiła ,wyżywienie doskonałe, a szczególnie pozdrawiamy Panią Anię, która profesjonalnie podchodzi do zawodu i pacjenta. Pierwszy raz spotkałam tak cudowną osobę,a masaże ręczne są bardzo skutecznie. Polecamy i pozdrawiamy pokój 33

  21. Bardzo polecam sanatorium Nad Kryniczanką,personel jak panie rehabilitanki bardzo miłe zawsze uśmiechniętę ,jedzonko było bardzo dobre,pozdrawiam Panie które tak smacznie gotowały i Panie kelnerki,oceniając ogólnie zasługuje to sanatorium na szóstkę.Z okazji zbliżających się Swiąt Bożego Narodzenia zdrowych radosnych swiąt spędzonych w serdecznym gronie rodzinnym oraz wszelkiej pomyślności w NOWYM ROKU 2016 życzymy

  22. Serdeczne pozdrowienia i podkiękowania za miła opiekę dla pielęgniarki Klaudi

  23. Byłem w tym sanatorium na turnusie od 07.11.2015 r. Pierwsze wrażenia kiedy odwiedziłem stronę tego ośrodka nie były najlepsze zwłaszcza gdy miałem porównanie do sanatorium w którym była w maju moja żona – też w Krynicy. Kiedy się zarejestrowałem i zasiedliłem pokój moja ocena o tym ośrodku wzrosła. Może miałbym kilka drobnych uwag co do wyposażenia ale nie wpływały one znacząco na komfort podczas pobytu. Wizyta kolejno u pielęgniarki, lekarza i w planowaniu zabiegów przebiegała sprawnie i bez jakichkolwiek komplikacji. Może troszkę czasu to zajęło ale ja pojechałem tam w celu uzdrowiskowo leczniczym a jak to się mówi szczęśliwi czasu nie liczą. Cały trzytygodniowy pobyt przebiegał w sympatycznej atmosferze. Miałem okazję poznać kilku naprawdę ciekawych ludzi. Serwowane posiłki nie były może z super luksusowej restauracji ale były smaczne. Szczególnie pierwsze dania obiadowe – zupy – były rewelacyjne. Z drugimi daniami bywało różnie ale w sumie zawsze można było najeść się do syta. Czasem tylko kiedy spoglądałem na dania dla kuracjuszy bez diety pojawiała się łezka w oku – zjadło by się to coś. Ale dieta to dieta. Przesympatyczna obsługa kuchni. Czasami jak człowiek już nie wytrzymał i poprosił o coś nie dietetycznego to choć z małym pogrożeniem paluszkiem dostawało się odrobinę. W końcu nie przebywałem tam na kuracji dla utuczenia tylko na leczeniu a dla lepszego samopoczucia należało też zgubić troszkę nadmiernej wagi co mi także się udało. Kolejną sprawą którą miło wspominam to zabiegi. Wszystkie serwowane profesjonalnie i przez profesjonalny sympatyczny i zawsze uśmiechnięty personel.
    Poza zabiegami wskazanymi przez lekarza korzystać można było z saunarium. Nowe, o wysokiej jakości urządzenia także przyczyniały się do lepszej odnowy organizmu dla korzystających z nich osób.
    Reasumując to co napisałem to ośrodek choć mały to spełnił moje oczekiwania pod względem leczniczym oraz wypoczynku. Ośrodek położony w dobrym punkcie koło węzła komunikacyjnego – PKP, PKS. Jeśli ktoś dostanie tam skierowanie to spokojnie można tam pojechać. Pozdrawiam cały personel ośrodka – Andrzej Sz. pokój 47 ( 403 ) stolik 5.

  24. A Pan:-) z północy bezpośrednio ze swojej miejscowości będzie w sanatorium czy ma pan jakieś przesiadki np.w Krakowie bo ja też będę w Krynicy ok godz.10, 29.11 pozdrawiam Małgosia 🙂 🙂 🙂

  25. Jedzie ktoś do Krynicy Zdrój do sanatorium od 29 do 20 grudnia wyjazd z poznania 23 : 17 pociągiem malgosia

  26. Czy ktoś jedzie 07.11.2015 do Sanatorium;Krynica Zdrój nad Kryniczanką/proszę o kontakt tel.606 655 421, Wyjeżdżam z Lublina o 7,50tj.sobota z głównego dworca PKS.Pozdro

  27. Polecam a wręcz NAKAZUJĘ wszystkim pojechac na wycieczkę Vrbov- termalne źródła!!!!!!!!!! byłam w wielu podobnych miejscach, ale tak cudownej gorącej wody i mocnych strumieni masujących kregosłup nie spotkałam. Baseny są na wolnym powietrzu, wiec warto śledzić pogodę zeby nie padało a poza tym nic się nie liczy, bo siedzi sie cały czas w cieplusienkiej wodzie i do tego zdrowotnej :)Nie chciało sie wracac do ośrodka…

  28. Zanim wyjechałam do sanatorium szukałam opinii na temat tego sanatorium i trafiłam na te niepochlebne…miałam więc obawy przed wyjazdem.Po przyjeździe okazało się,że zupełnie niepotrzebnie!!!!Pobyt wrzesień/październik 2015r.w pełni udany.Sanatorium naprawdę bardzo dobre i to od A do Z…pokoje bardzo ładne,czyste,jedzonko smaczne a zabiegi super!!!Pracownicy i rehebilitanci wspaniali,mili ,uczynni,panie pielęgniarki i pani doktor również.Nie będę wymieniać imiennie pracowników,bo nie jestem w stanie-po prostu wszyscy super.No może wyjątek zrobię jeżeli chodzi o panie recepcjonistki a szczególnie p. Ewa i Magda-brak słów…wspaniałe dziewczyny!!!No i jeszcze saunarium a szczególnie beczka cedrowa-polecam!!!Reasumując pobyt bardzo udany,Krynica piękna a sanatorium nad Kryniczanką naprawdę bardzo dobre!!! Ci, którzy wybierają sie do tego sanatorium niech jadą bez obaw,bo naprawdę warto!!!Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za cudowny pobyt…

  29. Niniejszym pragniemy złożyć podziękowanie dla pracowników sanatorium Nad Kryniczanką za leczenie nas a jednocześnie wyrazić pozytywna opinię o sanatorium i zabiegach.W sanatorium Nad Kryniczanką byliśmy w turnusie od 24.09.do 15.10.2015 roku.Bezpośrednio po przybyciu spotkaliśmy się z miłym przyjeciem.Mimo godziny 5,45 zarejestrowano nas,wydano klucze do pokoju,wskazano miejsce parkingowe.Bardzo pozytywnie oceniamy opiekę medyczną Pani doktor i Pań pielęgniarek.Zlecone zabiegi były stosowne do schorzeń.Bardzo dobrze oceniamy też bazę zabiegową – różnorodne wyposażenie i zawsze sprawne.Na szczególną pochwałę zasługuje personel rehabilitacyjny – wykształceni ludzie zaangażowani w pracę – merytoryczne informują o zbiegu i o jego wpływie na poprawę zdrowia.Podkreślenia wymaga praca Pań kucharek i kelnerek na stołówce.Posiłki bardzo smaczne,podane z uśmiechem.Trudno było się oprzeć dokładkom,które były podawane z życzliwością.Wyżywienie uwzględniało różne diety.W sanatorium czysto i ciepło.Dobre było zagospodarowanie czasu wolnego-duża liczba wycieczek łącznie z zagranicznymi.Z sanatorium 5 minut do centrum handlowego,7 minut na deptak,do pijalni wód,początek szlaku na Górę Parkową kilkadziesiąt metrów po drugiej stronie ulicy.Blisko również do miejsc gdzie można potańczyć.Krynica Zdrój to piękna miejscowość,świetny górski klimat.Bardzo dobrze zorganizowana komunikacja autobusowa była wspaniałą zachętą do zwiedzania dalszych okolic…Chętnie jeszcze nie raz tutaj wrócimy.

  30. Jedzie ktoś może do sanatorim Nad Kryniczanką w terminie 29.11.2015 do 20.12.2015r. z podlaskiego?

  31. 6 listopada jadę do krynicy zdrój samochodem na turnus rehab od 07 do 28 listopada jeśli ktoś chciałby skorzystać z miejsca w samochodzie to zapraszam. Wyjazd z łochowa pod bydgoszczą. Andrzej sz.
    667090002

  32. 6 listopada jadę do krynicy zdrój samochodem na turnus rehab od 07 do 28 listopada jeśli ktoś chciałby skorzystać z miejsca w samochodzie to zapraszam. Wyjazd z łochowa pod bydgoszczą. Andrzej sz.

  33. 7 listopada 2015 wyjeżdżam samochodem Skoda Romster do sanatorium Nad Kryniczanką w Krynicy Zdrój. Turnus do 28 listopada. Jeśli byłby ktoś chętny na skorzystanie z miejsca w samochodzie to proszę o kontakt 667-090-002 Andrzej Sz.

  34. Ostatni mój pobyt w sanatorium”Nad Kryniczanka”to okres 11.08.-1.09.2015.Bylem w kilku sanatoriach w Krynicy wiec mam porównanie Cały pobyt był dla mnie jednym wielkim zaskoczeniem Sanatorium co prawda stosunkowo nieduże,ale co najważniejsze nie czułem się tam anonimowo.Możliwość rezerwacji pokoju,uporządkowane szybkie załatwienie formalności z lokalizacja mojej osoby oraz przestronny pokój trzyosobowy wprawił mnie w pozytywne nastawienie do tej placówki.Mila obsługa lekarska i przepisanie odpowiednich zabiegów oraz ich realizacja przy przemiłej i kompetentnej obsłudze rehabilitantów sprawiła ze moje dobre samopoczucie wzrastało z dnia na dzień.Czas powrotu do sanatorium z wieczornych zabiegów tanecznych nie był sztywny a dyskrecja w pełnieniu swoich obowiązków personelu pielęgniarskiego była nadzwyczaj taktowna.Do tego muszę uczciwie dodać wspaniała szybka obsługę miłych pań ze stołówki oraz urozmaicone w wystarczających porcjach wyżywienie(brawa dla dietetyka) W pamięci pozostaną dla naszego grona dokładki- grożne dla nadwagi.Nie piszę tego subiektywnie.Jestem wyrazicielem zgodnych opinii stolika nr.9 i kilku stolików obok nas jak również nowych przyjaciół których poznałem w sanatorium „”Nad Kryniczanką”

  35. W sanatorium „Nad Kryniczanką” przebywałem w dniach 11.08 – 01.09.2015 roku. Dla menadżerów sanatorium byłem pasywnym obiektem biznesowym dla pomnażania zysków placówki. Logistycznie otrzymałem niezbędne minimum co do zakwaterowania (jednoosobowy pokój w kompleksie typu studio – pokój dość ciasny, w miarę wygodna kanapa, szafa w zasadzie bez półek, telewizor z maleńkim ekranem, internet wi-fi, zupełnie brak wyposażenia np. na przemokniętą odzież zewnętrzną, aż prosi się by do tego celu coś urządzić w przedsionku tzw. studia). Poprawa tego elementu wymagałaby inwestycji, które jednak pomniejszają zyski. Zapewne też dla powiększania zysków kuracjusze wyjeżdżający trochę wcześniej np. po obiedzie w przeddzień zakończenia turnusu nie dostają suchego prowiantu za kolację i śniadanie następnego dnia, ani te posiłki nie pojawiają się na stołach stołówki pomimo, że z dofinansowaniem NFZ zostało to opłacone przez kuracjusza.
    Dla lekarzy w zasadzie kuracjusz jest stawką rozrachunkową w ich zarobkach. Rutynowa wizyta u lekarza raz w tygodniu (na ogół przynajmniej kilkunastu pacjentów na ten sam termin wizyty załatwianych łącznie w 2-3 kwadranse).
    Dla pielęgniarek byłem pacjentem, nad którym roztaczano aż przesadna opiekę, bo poza troską medyczną doświadczałem wieczornych wizyt, czy nie naruszam dobrych obyczajów. Oczywiście podczas takiej wizyty pytano, czy dobrze się czuję, czy wszystko w pokoju jest sprane, czy sprzątaczka dobrze sprząta.
    Personel stołówkowy bez zarzutu. Sprawnie smacznie na czas.
    Najwięcej ciepłych słów chciałbym skierować do personelu rehabilitacyjnego, dla którego kuracjusz tp osoba, której trzeba pomóc odzyskać zdrowie. Doświadczyłem to podczas każdego zabiegu. Nie mniej największej pomocy udzieliła mi swoimi rękami Pani Sylwia. Nieważne, czy przyjdziesz z rana, czy pod koniec dnia zabiegowego, dostaniesz taki sam „wycisk” Swoimi rękami podczas masażu dotrze do źródła bólu. Nie spotkałem kuracjusza by nie chwalił Pani Sylwii za wykonywane masaże. Na dobre efekty masażu wpływ ma także atmosfera podczas jego wykonywania, którą Pani Sylwia ładnie potrafi stworzyć. Zakłóca ją tylko wyjątkowo głośna suszarka do rąk z toalety za cienką ścianą. Dobrze byłoby to pomieszczenie masażystki zrobić pomieszczeniem gospodarczym a gabinet przenieść w bardziej komfortowe miejsce.
    Reasumując pobyt to jestem bardzo zadowolony z kuracji. Poprawiłem zdrowie, samopoczucie także. Do tego zaliczyłem kilka ciekawych wycieczek, w tym do Bukaresztu i Wiednia. A pogoda była bardzo dobra, choć były dni, kiedy mogło być chłodniej.
    Mam nadzieję, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi i kilka niepochlebnych zdań posłuży do poprawy komfortu przyszłych kuracjuszy.

  36. W dniach 28.06-19.07.2015 r. przebywałam w „Sanatorium nad Kryniczanką”.
    Był to mój pierwszy pobyt w sanatorium i nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolona z obsługi personelu. Bardzo zależało mi na zabiegach leczniczych i nie zawiodłam się.
    Szczególne podziękowania kieruję do rehabilitanta (gimnastyka) oraz masażystki, którzy z oddaniem oddają się swojej pracy, udzielają dodatkowych wskazówek. Wróciłam zdrowsza, pogodniejsza…i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś TU wrócę. Szczerze polecam „Sanatorium nad Kryniczanką” 🙂

  37. W dn.7.06-27.06.2015 byliśmy w sanatorium Nad Kryniczanką. Mieszkaliśmy w pokoju dwuosobowym w bloku A. Niewątpliwym atutem tej placówki jest pracujący tam personel. To ludzie profesjonalni i empatyczni, a współpraca z nimi przebiegała wzorowo i bez konfliktów. Wszyscy bardzo się starali: Pani doktor, rehabilitanci, personel kuchni i panie kelnerki, a także pracownicy fizyczni. Na szczególne wyróżnienie zasługuje Pani Ewa z recepcji, Pani Magda-kierowniczka rehabilitacji i Pani masażystka z pokoju nr 3. Polecamy Sanatorium Nad Kryniczanką, My na pewno tam wrócimy. Pozdrawiamy.

  38. Jedziemy z żoną do Sanatorium NAD KRYNICZANKĄ Turnus od 28 06 2015r.Może ktoś z Wrocławia jedzie w tym terminie posiadamy wolne miejsca samochód Ford Mondeo Mk-4

  39. W dniach 23.04.-14.05.2015r. byłam w sanatorium „Nad Kryniczanką”, blok A, pokój jednoosobowy na drugim piętrze, który mi odpowiadał.Lekarz,pielęgniarka,rehabilitanci,personel kuchni,pracownicy fiz., bez zastrzeżeń.
    Pozdrawiam,a szczególnie Panią Ewę z recepcji 🙂 i Panią Sylwię rehabilitantkę 🙂

  40. Pobyt w maju 2015, naokoło kwitnace drzewa, powietrze w Parku Zdrojowym pachnie cudownie. Samo sanatorium leży przy dosyc ruchliwej ulicy, budynek B z lat 70-ch ub wieku, łazienki malenkie pokoje standartowe.Plusem są zabiegi ,chociaz krótkie 10-min w ilości 8szt na turnus zalecone przez lekarza..Obsługa b.miła i profesjonalna,b.dobre masaze.

  41. nad kryniczanką byłam w 2011r wróciłam bardzo zadowolona i mam nadzieję ze w tym roku tez pojade było super Krynica jest cudowna

  42. Jest rok 2015 Marzec, mój pobyt w sanatorium nad Kryniczanką wspominam mile,współpraca z lekarzami jak i z pielęgniarkami przebiegała wzorowo bez konfliktów,jedzenie wystarczające, urozmaicone i smaczne,personel kuchni na moją prośbę starał się dostosować do majej specyficznej diety i udało im się za co bardzo dziękuję. Brak z mojej strony zastrzeżeń co do działalności ośrodka.Polecam sanatorium nad Kryniczanką. POZDRAWIAM.

  43. Obsługa świetna, uprzejma, miła.
    Rehabilitantki i rehabilitanci wspaniali.
    Opieka lekarzy rzeczowa, ludzka.
    Wyżywienie bardzo dobre choć jestem bardzo wymagająca.
    Zabiegi- dobrane indywidualnie do pacjenta.
    POZDRAWIAM i POLECAM

  44. Moje pierwsze sanatorium i oceniam bardzo pozytywnie .Miły personel,jedzenie na duży plus, wszystkie zabiegi w budynku rehabi­litanci sympa­tyczni i uczynni.Z uśmiechem będę wspominać Sanatorium “Nad Kryniczanką” a może kiedyś jeszcze tam wrócę kto wie 🙂 POZDRAWIAM

  45. Byłam w lutym w 2014 r .Personal bardzo miły i życzliwy. Panie z kuchni uśmiechnięte i super jedzenie, a szczególnie ich ciasto własnego wypieku. Pozdrawiam wszystkich pracowników a buziaczki dla Ewuni A z portierni oraz jej mamy i sąsiadki Ani. Chętnie tutaj jeszcze wrócę.

  46. popieram opinię mojej poprzedniczki,nic dodać nic ująć.Dołączam jeszcze wypady na Góre Parkową -TAŃCE )było bardzo sympatycznie pozdrawiam !!!!!!!!!!!!!!!!!!buziaczki !!

  47. Pobyt Sanatorium „Nad Kryniczanką” podczas turnusu rozpoczynającego się 7 listopada 2014.wspominam jako bardzo udany. Jeżeli chodzi o mnie to warunki w sanatorium bardzo dobre (nie mam porównania bo był to mój pierwszy pobyt), obsługa i opieka super, jedzenia bardzo urozmaicone i smaczne. Krynica i okolice rewelacja. Tam nie można się nudzić.

  48. Krynica Zdrój jest urokliwymi i pięknym miejscem, gdzie nie można się nudzić. Chciałabym opisać moje wrażenia z pobytu w „Sanatorium nad Kryniczanką” w ramach uzdrowiskowego leczenia przyznawanego przez NFZ. Turnus rozpoczynał się od 16.10.2014 do 6.11.2014 „Sanatorium nad Kryniczanką” w Krynicy Zdroju to dwa budynki – oba połączone przełączką. Mieszkałam ze współlokatorką w pokoju dwuosobowym. Co do zabiegów to nie mam zastrzeżeń. Bardzo miła lekarka, pielęgniarki i rehabilitanci. Robili swoje jak należy i nie czułam się podczas zabiegów „jak zło konieczne”. Jedzenie urozmaicone, smaczne, duże porcje.

  49. Wspaniałe pielęgniarki , anioły. Jedzenie dość dobre. Mężczyźni zjedli by może więcej ale niech sobie kupią , tam golonka są. Dziękuje ża wspaniały pobyt i opieke. Wywczasowałam się za wszystkie czasy

  50. Serdecznie polecamy wszystkim którzy cenią sobie wysoka klasę. Ośrodek położony w bardzo ładnej okolicy. Budynek jest bardzo ładny oraz czysty, obsługa miła i zawsze chętna do pomocy. Kuchnia serwuje bardzo dobre jedzenie które zasmakuje każdemu. Bardzo dobrze wspominamy pobyt w tym miejscu i na pewno jeszcze nie raz się tam pojawimy.

  51. Właśnie kończymy 3- tygodniowy pobyt w Sanatorium nad Kryniczanką. Miłe wrażenie zrobiła na nas życzliwość i uprzejmość pracowników sanatorium. Sanatorium może się poszczycić bogatą bazą zabiegową. Zaletą jest to, że wszystkie zabiegi są wykonywane na miejscu. Wyżywienia na poziomie dobrym, personel stołówki miły. Lekarze i personel medyczny bardzo miły, rehabilitanci sympatyczni i uczynni.
    Nie mieliśmy żadnych problemów związanych ze złą organizacją sanatorium. Nie mamy zastrzeżeń co do warunków zakwaterowania, pokoje czyste, korytarze utrzymane w czystości. Lokalizacja dobra, Krynica bardzo ładna, a dla chętnych jest możliwość skorzystania z wielu wycieczek w wolnym czasie. Program wycieczek znajduje się na tablicy informacyjnej sanatorium. Można także wybrać się własnym autem do najbliższych, uroczych niewątpliwie, zakątków na terenie Beskidu Sądeckiego bądź przyległych terenów Słowacji. Do miana perełki brakuje tylko odświeżenia elewacji budynku- pawilonu B, i chyba jednak jest to niemożliwe- basenu. Pozdrawiamy cały personel- wdzięczni kuracjusze znad morza!

  52. Jestem z Jeleniej Góry i jestem ciekawa czy też ktoś wybiera się z mojej okolicy do Sanatorium nad Kryniczanką. Ja jadę PKS-em mam przesiadkę w Tarnowie i Nowym Sączu. Jadę nie tylko w celu rehabilitacji ale też zwiedzić na rowerze okolice.

  53. Bardzo dobre warunki przemily personel doskonale zabiegi smaczne urozmaicone posilki ogolnie super. POLECAM

  54. Pobyt w tym sanatorium bardzo udany. Miła obsługa,bardzo dobre wyżywienie. Zabiegi super,piękne okolice.

  55. Byłam w sanatorium w dniach 28.06 do 19.07.14 i w pełni podzielam pozytywne opinie.Personel bardzo przyjazny dla kuracjuszy i pomocny.Jedzenie smaczne i urozmaicone. Jestem wegetarianka i nie było problemu z jedzeniem. Dostawałam to co mogę jeść. Samo sanatorium to może nie Hilton ale czysto i zabiegi w jednym miejscu.Brakuje tam tylko basenu.Chętnie pojadę tam prywatnie na turnus rehabilitacyjny.

  56. Podzielam wszystkie pozytywne opinie na temat sanatorium. Parę dni temu wróciłam z turnusu. Jestem zadowolona w 100% i nie żałuję żadnego dnia. Miałam jedynkę w studio gdzie codziennie sprzątały miłe panie, jedzenie bardzo urozmaicone i smaczne, zabiegi wykonywane profesjonalnie przez wykwalifikowaną kadrę, bardzo miły Pan Prezes, pani doktor, panie pielęgniarki i rehabilitanci. Chciałabym kiedyś tu wrócić bo i okolice piękne, zwłaszcza latem. 🙂

  57. Wyjeżdżam po raz pierwszy i nie bardzo mam rozeznanie ani co do pobytu, ani do miejsca, gdyż nigdy nie byłam w tej okolicy. Wypoczywać w lecie wolałam nad morzem, ale to ze wzgledu na dolegliwosci zdrowotne mojej córki kiedy była jeszcze w wieku dziecięcym. Popróbuję zmian. W końcu to nie koniec świata.

  58. Przebywalem na turnusie 01.04 -22.04.2014r
    warunki lokalowe,baza zabiegowa,stolowka wszystko na dobrym poziomie.Zabiegi wykonywane
    profesjonalnie przez mily i przyjazny personel.
    Pracownicy recepcji sluzyli pomoca kuracjuszom.Panie ze stolowki z usmiechem witali porannych glodomorow serwujac urozmaicone potrawy.Pokoje ,korytarze i inne pomieszczenia utrzymane na wysokim poziomie.
    Wiele interesujacych prelekcji,spotkan i pokazow.Goraco polecam prelekcje p.dr uzdrowiska n/t schorzen.diety,badan itp.Pracownik obslugujacy planowanie zabiegow,imprezy turystyczne,wieczorki
    w pelni profesjonalny.Wiele miejsc zwiedzilem.Polecam kuracjuszom.Wszedzie blisko ,z dala od zgielku ,cisza i spokoj dziala bardzo kojaco na organizm.

  59. Byłam w sanatorium od 28 stycznia do 15 lutego 2014 r. Jestem zadowolona z pobytu i zabiegów. Jedzenie dobre, porcje wystarczjące, urozmaicone. Obsługa uprzejma, chętna do pomocy. W pokojach czysto i ciepło, wiele z balkonami. Jest czajnik, szklanki, sztućce, talerze, w łazience ręczniki.Dobre położenie, blisko do centrum, a przede wszystkim teren do spacerów i nordic walkingu.Miasto oferuje wiele atrakcji, wieczorem można miło spędzić czas. Wróciłam zrelaksowana i wypoczęta.

  60. Byłam na turnusie od 31 lipca do 14 sierpnia 2013r. Jedzenie wyśmienite (chociaż byłam na diecie) obsługa bardzo miła, warunki lokalowe przyzwoite tylko jest problem z zacinającą się windą. Polecam wszystkim to sanatorium.

  61. Byłam tutaj w lipcu 2013. Bardzo mi się podobało. Zabiegi rewelacyjne, zwłaszcza masaże w wykonaniu pana masażysty!
    Bardzo miły personel,w szczególności siostra przełożona Franciszka (siostro już mi się nie psuje glukometr 🙂 ) oraz siostra Bożenka.
    Jedzenie bardzo dobre i fajna okolica.
    Z podziękowaniem
    Wanda

  62. Witam !
    Byłam tutaj w maju 2013 , jestem bardzo zadowolona z pobytu wyżywienie super zabiegi rewelacyjne zwłaszcza masaż ręczy u Pani Ani serdecznie polecam:) wszyscy bardzo mili i serdeczni :)pozdrawiam

  63. W „Nad Kryniczanką” przebywałam w czerwcu 2012r. Super miejsce, smaczne jedzenie, miła obsługa. Podreperowałam swoje zdrowie, wypoczęłam, zwiedziłam okolice. Weszłam na Jaworzynę i Górę Parkową. Chodziłam na wody i na koncerty organizowane w Pijalni Wód. Udało mi się nawet zwiedzić Budapeszt.W sanatorium byłam po raz pierwszy i bardzo Cieszę się, że trafiłam właśnie tu do sanatorium „Nad Kryniczanką” miałam pokój w nowo wyremontowanej części, było spokojnie, czysto i fajnie:)))Chętnie tu wrócę. Pozdrawiam cieplutko:)))Danuta

  64. Byłem tutaj we wrześniu.Niepowtarzalna prawie rodzinna atmosfera,przemiły personel wychodzący na przeciw naszym problemom,oczekiwaniom i prośbom.Jedzenie „jak u mamy”.Polecam pobyt tutaj wszystkim-nie będziecie żałować.

  65. Pierwszy raz w życiu byłem w sanatorium i nie mam porównania z innymi. Bardzo mi się podobało. Fajny pokój, dobre i urozmaicone jedzenie, przyjemna atmosfera, życzliwa i uśmiechnięta obsługa, fachowo realizowane zabiegi, atrakcyjne spotkania i wycieczki.
    Pozdrawiam wszystkich

  66. Byłam w czerwcu 2011 r. w sanatorium nad kryniczanką. Bardzo mile wspominam pobyt, miła kadra. Jedzenie urozmaicone i wystarczające. Wróciłam zdrowsza, wybieram się w sierpniu na turnus rehabilitacyjny. Polecam!

  67. Sanatorium nad Kryniczanką to nie tylko noclegi w centrum Krynicy ale też znakomite miejsce do wypoczynku, jak i do polepszenia stanu swojego zdrowia.
    W szerokiej bazie zabiegów można znaleźć coś dla siebie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Turnusy rehabilitacyjne w Krynicy dla każdego!

Z turnusów rehabilitacyjnych mogą skorzystać osoby niepełnosprawne posiadające dofinansowanie z PFRON lub indywidualne za pełną odpłatnością.

zobacz ofertę
Rabaty 2017

Specjalna oferta dla osób towarzyszących osobom na skierowanie z NFZ!




więcej o rabatach
Skontaktuj się z nami

Sanatorium nad Kryniczanką
ul. Ebersa 2-4
33-380 Krynica-Zdrój

Tel: 734 141 645
marketing-nadkryniczanka@krynica.net.pl

przejdź do kontaktu

© 2017 NadKryniczanka.pl, wszelkie prawa zastrzeżone